Jótállási feltételek

A Kolarc termékekre az elérhető legjobb garancia vonatkozik. Számunkra az ügyfelek elégedettsége a legfontosabb.


Mire vonatkozik a Kolarc garancia?

A Kolarc készülékekre a törvényes, illetve az adott országban érvényes rendelkezéseknek megfelelő jótállást vállalunk (a készülék megvásárlását, illetve annak vásárlási dátumát a számlával, vagy a szállítólevéllel lehet igazolni).
Minden Kolarc hegesztőgépre 1 év jótálás vonatkozik. A hegesztőpisztolyra jótállási idő nem vonatkozik. Amennyiben a hegesztőpisztoly bizonyítottan gyártási nem megfelelősségből, alkatrész hibából rossz, az átadás pillanatában, akkor azt forgalmazó cseréli.  

Az Kolarc termékekre az iparágnak megfelelő átfogó garanciaprogram vonatkozik, mely magába foglalja a cserealkatrészeket és a  javítás munkadíját is.

A garanciális javítások a Kolarc vagy a hivatalos márkaszervizek végezhetik.

Amennyiben Ön rendelkezik Garancia Plusz szolgáltatással, akkor azt a javításkor érvényesítheti.

A Kolarc-al a képzett, minőségi ügyfélszolgáltatások mindig az Ön rendelkezésére állnak.
 

Kiterjesztett Garancia szolgáltatás:

A Kolarc hegesztőgép regisztrálásával annak tulajdonosa 1+2 év garanciára jogosult a berendezés fő darabjaira. A kiterjesztett garancia nem vonatkozik a hűtőkörre, hegesztőpisztolyra.

A kiterjesztett garancia feltétele a váráslást követő 30 napon belüli termék regisztráció a www.kolarc.hu/garancia oldalon.

 
Kolarc eszközök garanciája

Az Kolarc garancia fedezi a tervezési és/vagy gyártási hibák miatt meghibásodott anyagok cseréjével járó, valamint a hibás alkatrész cseréjéhez ésszerűen szükséges időráfordítás költségeit.

A garanciális idő a végfelhasználónak történő értékesítéstől számítódik.


Kolarc garanciaigény benyújtása.

Garanciális időszakban történő meghibásodás esetén keresse fel a viszonteladóját vagy lépjen kapcsolatba a Kolarc márkaszervízzel. A legközelebbi szervíz elérhetősége KATTINTSON IDE.


Megjegyzés

A jótállás nem érvényesíthető, ha a problémákat a nem megfelelő tápfeszültség (ideértve a túlfeszültséget is), normál kopás és elhasználódás, a kézikönyv utasításainak be nem tartása, a szállítás vagy tárolás során keletkezett sérülések, tűz vagy a természeti csapások által okozott károk (pl. villámcsapás) okozza.

A jótállás érvényét veszti, ha a gyártó előzetes írásbeli engedélye nélkül módosítják a terméket, illetve ha a javításokat nem jóváhagyott alkatrészekkel vagy nem a karbantartási utasítások alapján végzik el.
A Kolarc az olyan javításokért, amely nem képezik a jótállás tárgyát, költséget számolhat fel. A közvetlen vagy közvetett kár és a profitkiesés nem tartozik a jótállás hatálya alá. A jótállási időszak alapja a 40 órás munkahét.

Minden hegesztőpisztoly és távvezérlő nem tartozik a garancia hatálya alá, hacsak egyértelműen be nem bizonyítható, hogy a hegesztőpisztoly vagy a távvezérlő meghibásodása anyaghiba vagy gyártási hibák miatt következett be.

A kopó alkatrészek, mint például a áramátadó, gázterelő, huzalvezető, huzalelőtoló görgők, adapterek, szűrők, hegesztőüvegek, tömlők, hegesztőkábelek, kábelkötegek stb., nem tartoznak a garancia hatálya alá. Hacsak nem lehet egyértelműen bizonyítani, hogy a meghibásodás oka anyag-, vagy gyártási hiba.